MIT'de iğnesiz enjeksiyon geliştirildi. Yakın bir gelecekte piyasaya sürülecek. İğne olmaktan korkanlar, her gün insülin kullanmak zorunda olanlar, en fazla da her doktora gidişte "iğne olmayacağım değil mi? " diye soran çocuklar rahat edecekler. MIT - Makina Mühendisliği'nden yapılan açıklamaya göre iğnesiz enjeksiyon, farklı derinliklere deri üzerinden çok ince bir nozül üzerinden, yüksek basınçla, gereken dozda ilaç püskürtebilecek.

Makina Mühendisliği departmanı tarafından geliştirilen enjeksiyon aleti, Lorentz - Force aktüatörü üzerine geliştirilmiş bir mekanizma; küçük ve güçlü bir magnet etrafına sarılmış, ilaç ampulünün içine yerleştirilmiş pistona bağlı tel. Akım uygulandığında manyetik alanla etkileşim içinde pistonu ileri itiyor ve

ilacı yüksek basınç ve hızla, sivrisineğin iğnesi kadar küçük olan ampulün nozülünden enjekte ediyor. 

 

Farklı deri tiplerine göre farklı enjeksiyon yapılması gerekiyor. Bu da uygulanan akımla kontrol edilebiliyor. Örneğin bir bebeğin derisine çok daha düşük akımla ilaç gönderilebiliyor. Farklı akademik çevreler tarafından bu güne kadar yapılan iğnesiz enjeksiyon araştırmaları içinde en başarılısı olarka görülen çalışma, ilaç dozunun kontrolu açısından son derece başarılı bulunurken, iğne ve iğneli enjeksiyonun hasta üzerinde yarattığı pek çok komplikasyonun da ortadan kalkması açısından faydalı görülüyor.