Özel algoritmalarla ve derinlik algılayan kamera kullanılarak geliştirilen bir araç sayesinde tasarımcılara ellerini kullanarak 3 boyutlu şekil verme imkanı sağlanabilir.  

Geliştirilen araç el hareketlerini algılayabiliyor ve tasarımcılar klavye ya da fare kullanmadan doğrudan elleri ile üç boyutlu şekilleri oluşturup, degiştirebiliyorlar. Algoritma, el-kol hareketlerini ve bir şekil üzerinde çalıştığını algılayıp, hareketlere göre bu şekli değiştiriyor. Hareketleri görüp, algılayabilmek için Microsoft Kinect derinlik algılayan kamera kullanılmış.

 

Kullanıcı, bilgisayar üzerinde sanal bir çalışma ortamında, geniş bir ekranda sergilenen şekilleri oluşturabiliyorlar. Purdue Universitesi Makina Mühendisliği’nden Donald W. Feddersen, “sanal çalışma ortamında, sanki gerçekten varmışlar gibi 3 boyutlu eserler oluşturabiliyoruz” diyor. Bir önceki versiyon rotasyonel simetrik objelerle sınırlı olduğundan, bu çalışma önemli bir gelişme kabul ediliyor.  

Söz konusu araç, mühendislik tasarımlarından oyunlara, mimariye ve sanatsal çalışmalara kadar farklı alanlarda kullanılabilir. Açıklamada “Amacımız, ön tasarım aşamasında tasarımcıyı şekil verme sürecine entegre etmek. CAD uygulamalarında bu mümkün değil.”   

Tasarımlar, 3 boyutlu yazıcıda basılabiliyor.

Araştırma sonuçları Ramani, Vinyak, Sundar Murugappan ve HaiRong Liu tarafından bir makalede toplanmış. Ekip, teknolojiyi 18-19 Mayıs’ta California, San Mateo Country’de Maker Faire’de tanıtmış.  

Adaptasyon: http://www.theengineer.co.uk/channels/design-engineering/news/camera-tricks-allow-3d-digital-model-scupting-by-hand/1016319.article#ixzz2UA4KIOCx