Hepiniz yağmurun sesini dinlemişsinizdir de yağmurdan elektrik üretmek kaç kişinin aklına geldi. Kanada'da 14 yaşında bir çocuğun gelmiş. Raymond Wang bir gece yağmurun sesine uyanınca, bu kadar ses çıkardığına göre bundan elektrik üretebilirim diye düşünmüş. Tam da yeni piezoelektrik malzemeler üzerine de bir kaç makale okumuş (14 yaşındaki çocuklar için pek de popüler bir konu değil
ama ilgilenen oluyor işte). Oturup piezoelektrik malzemeleri karşılaştırmış: polimerler, seramikler, en popüler olanları. Hassas bir malzeme aramış ki yağmur ve rüzgar enerjisini elektriğe çevirebilsin. sonuçta polyvinylidene fluorid yani PVDF'de karar kılmış.
Bir A4 sayfa büyüklüğünde satın almış ve model bir evin üzerinde kurduğu devreye bağlamış. Böylece de yağmurun mekanik enerjisini elektriğe çevirmiş ve bir kapasitör içine saklamış. Sistemin ucuna bir led lamba bağlamış ve uzun süre yandığını izlemiş. Kurduğu sisteme "weather harvester" adını vermiş. Değişen hızlarda rüzgar, yağmur, kar gibi hava şartlarında elektrik üretebiliyor. Simdi projesini daha verimli bir hale getirmeye çalışıyor. Bir kağıt parçası büyüklüğünde malzeme değil daha fazla malzeme ile (çatının büyüklüğü düşünülürse). Bunun için de Google Science Fair yarışmasına girmiş. Bölge finaline de kalmış. Nerden aklına geldi sorusuna verdiği cevap da ilginç: "Ben üçüncü sınıftayken 7. sınıftan birinin bu yyarışmaya girdiğini duymuştum ve ben de girmeyi o zaman planlamıştım." Google Science Fair yarışmasına girmek için yaşınızın 13-18 olması gerekli.