Güneşin kalp atışları dünyadaki hayatın nabzı. Taa ilk çağlardan artık nükleer füzyon ve kütlenin enerjiye dönüşümünün bilindiği günümüze kadar insanoğlu güneşin sırlarını çözmeye çalışıyor. Güneşin biyografisi sayılabilecek bu kitapta Bob Berman

gösterişli doğumundan tahmini ölümüne kadar güneşle yapılan komik hatalardan tutun da gücünü anlamaya çalışan insanın güneşten nasıl etkilendiğine kadar pek çok noktaya değiniyor.

 

Astronotların uzaydayken gördüğü ama fotograflayamadığı hayalet gibi hızlıca geçen ışıklar tam olarak nedir? Neden iki insanın tam olarak aynı gök kuşağını görmesi imkansızdır? Neden bazı bilim adamları güneşin güneş koruyucu kremlerden daha sağlıklı olduğunu düşünmeye başlamıştır? Güneşteki leke gibi görüntüler değişiminin ve kalp atışlarının dünyada uydu haberleşmesinden buğday üretimine kadar her şeyi nasıl etkiliyor?

Bu sorulara esprili anektodlar ve insanın aklını başından alan gerçeklerle cevaplar verirken kitap, yeni keşfedilen ve güneşin yüzeyinde pusuda bekleyen veliaht “ikinci güneş” e de değiniyor ve etrafımızdaki evren konusuna eğlenceli bir anlatım getiriyor. .   
Little, Brown and Company; Temmuz 2011
ISBN 9780316175395